Warsztaty kulinarne kl. I B w ZIELONYM GAJU

Dnia 8 marca udaliśmy się do restauracji ̎ Zielony Gaj ̎, żeby świętować Dzień Kobiet w naszej klasie. Zaczęliśmy już w szkole, wręczając naszym koleżankom drobne upominki oraz tulipany. Potem, późnym popołudniem udaliśmy się z wychowawczynią i rodzicami do restauracji. Na miejscu, sami przygotowaliśmy pizzę pod bacznym okiem pracownika restauracji, ubrani w fartuszki i czapki kucharskie. Po wyjęciu z pieca nasze wypieki szybko znikały z talerzy. Rodzice zadbali również o napoje i inne przekąski, dlatego do woli mogliśmy bawić się w pokoju zabaw. Czas minął szybo i przyjemnie. Nawet się nie obejrzeliśmy, gdy trzeba było wracać do domu. To był wspaniały dzień.

Dorota Pływacz-Celińska

Author: Magdalena Prokopowicz