8 listopada 2021 r. uczniowie klasy III A pod kierunkiem wychowawczyni p. Doroty Pływacz-Celińskiej przygotowali zdrowe i pyszne śniadanie. Zanim przystąpiliśmy do przygotowywania posiłku, przypomnieliśmy sobie podstawowe zasady zdrowego odżywiania oraz higieny i bezpieczeństwa w czasie czynności kulinarnych. Wspomnieliśmy też o roli witamin dla zdrowia człowieka oraz omówiliśmy, na podstawie filmików, piramidę żywienia. Po umyciu rąk, założeniu fartuszków i czapeczek, z wielkim zapałem przystąpiliśmy do przygotowania posiłku. Wykorzystaliśmy ciemne pieczywo, chudą wędlinę, żółty serek, gotowane jajka oraz warzywa i owoce. Na stole znalazły się: pomysłowo wykonane kanapki oraz surówki z owoców i warzyw. Przygotowane potrawy pobudziły nasz apetyt, a po degustacji okazały się również bardzo smaczne. Długo nie zapomnimy tego dnia.