18 grudnia uczniowie klasy 2c pojechali na wycieczkę do Siedlec.
Jej głównym celem były świąteczne warsztaty w „Kulinarnym poddaszu”. Uczniowie poznali historię choinki oraz zapachów i owoców zamkniętych w magicznych słoiczkach, które kojarzą się nam ze świętami Bożego Narodzenia. Samodzielnie tworzyliśmy kompozycje zapachowo – wizualne z poznanych wcześniej przypraw i owoców, które dodatkowo tworzyły magiczny świąteczny nastrój. Piekliśmy również pierniczki. Był też czas na sesję zdjęciową w świątecznym klimacie. Projektowaliśmy i malowaliśmy własne pocztówki i tworzyliśmy listę prezentów. Na zakończenie warsztatów każdy uczestnik wykonał dla siebie smaczną, zieloną, naleśnikową choinkę. Każdy otrzymał od organizatorów warsztatów torebeczkę z prezentami.
Szczęśliwi i uśmiechnięci wróciliśmy do domu.