30 marca 2023 r. uczniowie klasy 3c z wychowawczynią Urszulą Kleszcz gościli w ZS nr 2 na warsztatach kulinarnych. Zaprosiła nas i zajęcia poprowadziła p. Anna Przeździak, nauczyciel tejże szkoły, a mama naszej uczennicy Kai.
Zbliżają się święta, a więc tematem warsztatów były wielkanocne przystawki. I to jakie… Sałatka (z bardzo wielu składników), kieszonki z szynki i jajek, roladki ze świeżych ogórków, rolery z łososia i ciepłe bułeczki. Każdy z zapałem kroił, siekał, szatkował, obierał jajka, mieszał, a przy tym na bieżąco dbał o czystość i porządek na swoim stanowisku pracy. Sprawdziliśmy się w pracy grupowej – wszystko szło sprawniej i szybciej… Ciepłe bułeczki z przygotowanymi własnoręcznie specjałami smakowały wybornie. To był bardzo piękny i ciekawy dzień. Będziemy go długo wspominać! Dziękujemy!
Urszula kleszcz